Gezond leren omgaan met stress

– Training 8 weken –

Gezond leren omgaan met stress

Vergroot je mentale weerbaarheid en flexibiliteit!
Door alle prikkels en stressmomenten in deze tijd is het belangrijk om af en toe een time out te nemen. Vanuit rust en helderheid opmerken hoe het met je is.  Hoe vaak doe jij dat? En vraag jij jezelf weleens: “Hoe is het eigenlijk met me?  Wat heb ik nodig om goed te blijven functioneren?


Mindfulness 

Mindfulness betekent simpelweg bewust aanwezig zijn. Beoefening van mindfulness houdt in dat je vanuit een open en vriendelijke houding opmerkt wat er aan de hand is, van moment tot moment.

Mindfulness is het voelen van boosheid over een kwetsende opmerking. De diepe zucht van opluchting als iets echt goed is gelukt. Het ervaren van geluksmomenten en narigheid als deze er zijn. Zonder dat je meteen iets hoeft te veranderen of te doen om het gevoel vast te houden of weg te drukken. Je kiest zelf hoe je reageert. Vanuit rust, helderheid en vriendelijkheid.

Waarom?

“Het geeft me rust en vertrouwen. Ik kan makkelijker omgaan met alle lastige emoties die ik merk bij mezelf”.

Mindfulness helpt je om voluit en bewust te leven. Het leert je om (nog) beter voor jezelf te zorgen in de drukte van alledag. We krijgen allemaal te maken met situaties die we als teveel of te moeilijk ervaren. Mindfulness helpt je om die situaties te herkennen en je bewust te worden van hoe je hiermee om kunt gaan. Soms kun je zelf iets veranderen en soms kun je ermee leren omgaan. 

“Het geeft me rust en vertrouwen. Ik kan makkelijker omgaan met alle lastige emoties die ik merk bij mezelf”

Lees meer ervaringen >


Hoe?

We nemen 8 weken de tijd. De training is gebaseerd op de bewezen effectieve MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction training). Aan de hand van theorie, verhalen, oefeningen en reflectie wordt mindfulness getraind. Er wordt wekelijks materiaal verstrekt om thuis en op het werk mee aan de slag te kunnen gaan. De focus van deze training ligt op de toepassing in het dagelijks leven.

Welke effecten kun je verwachten?

  • Ontwikkelen van een bewuste, open en vriendelijke houding ten aanzien van jezelf en anderen. 
  • Aandachtig en geconcentreerd werken en leven.
  • Gezond omgaan met lastige gedachten, emoties en stress.

Onderstaande thema’s komen aan bod: 

  • Observeren en concentreren
  • Lichaamsbewustwording
  • Herkennen van en omgaan met gedachten, gevoelens en stress.
  • Gewoontepatronen herkennen en veranderen.
  • Vriendelijkheid
  • Geluk

Voor wie?

Medewerkers die willen leren gezond om te gaan met stress. Deze training wordt aangeboden aan bedrijven en organisaties als interne training. Bijvoorbeeld ter bevordering van duurzame inzetbaarheid.  “Lynn kan erg goed overdragen en laten voelen wat mindfulness  inhoudt. Fijne lessen met fijne oefeningen”

Lees meer ervaringen >

Reacties zijn gesloten.